Tovább is van, mondjam még? - 3. rész

Szavazzatok, terelgessétek a történetet!

(a második rész ITT)

A SZAVAZÁS FOLYTATÓDIK!

3. rész

 

Mikor utoljár3_resz.jpga hátranézel, még épp látod, ahogy rohan utánatok… nem hiszel a szemednek: négy kétévesforma kisgyerek, három kislány, és egy kisfiú. A kisfiú egy koszos macit szorongat, a kislányok közül kettő ikerpár, náluk egy-egy babarongy van, a harmadik, szőke kislány, pedig a bal keze középső és gyűrűs ujját szopja egyszerre.

Elsőre nem tűnnek ijesztőnek.

Az egyik ikerlány sírásra nyitja a száját, és szinte várod, hogy tűhegyes vérfoltos agyarak meredjenek elő a dundi ajkak közül… De csak ártalmatlan hófehér tejfogacskák sorakoznak a sírásra görbülő szájban. Akármit is képzeltél: ezek csak egyszerű gyerekek, rémültek, mint te. Legalább van bennetek valami közös, nem igaz?

A tovarohanó Vallejo után kiáltasz, hiszen nem hagyhatjátok itt az ijedt apróságokat. Ő megfordul, és udvariasan felszólít, hogy zörgethetnéd gyorsabban a rozoga csontjaidat – de mikor meglátja a kölyköket, döbbenve elhallgat. Visszalép hozzád, s némi szóváltásba keveredtek, mivel ő itt hagyná a gyerekeket, hogy sietni tudjatok, te pedig ragaszkodsz ahhoz, hogy veletek jöjjenek. Ekkor a házból egy félelmetes hördülés hallatszik, majd förtelmes bűz csapja meg az orrotokat. A korábban hallott kaparászás dübörgéssé válik, mely alaposan rátok ijeszt: a kicsik félve bújnak össze. Látványukra megdobban Vallejo mélyre ásott szíve, felkapja az ikreket, és sietve elindul a kihalt utcán. Aggódsz, hogy a szőke kislány és a macis kisfiú nem fognak utánad jönni, ha hívod őket, de eléggé rémültek ahhoz, hogy zokszó nélkül szaladjanak veled.

Az utca kihalt, ellenben hangulatosan fel van díszítve: karácsonyi füzérek, harangok, csillagok lógnak a lámpákról, a takaros házak előtt rozoga hóemberek, elfelejtett szánkók, behavazott autók sorakoznak. Te és Vallejo rendesen fel vagytok öltözve, de a gyerekeken csak pulóver van. Szólsz az ikreket cipelő társadnak, hogy meleg helyre kell vinnetek a gyerekeket. Vallejo tanácstalanul bólint, találomra becsenget ide-oda, de sehol sem nyitnak nektek ajtót.

Egyszer csak kinyílik egy ajtó a túloldalon, és egy furcsa, színes kendőkbe, selymekbe öltözött nő integet nektek, hogy menjetek be. A nő kezében van egy...

KARÁCSONYI GIRLAND: 2

SZAMURÁJKARD: 4

CUMISÜVEG: 3

 

Címkék: Nagyoknak