Tovább is van, mondjam még? - 4. rész

SZAVAZÁSRA FEL!

(a harmadik rész itt)

A SZAVAZÁS FOLYTATÓDIK!

4. rész

 

4_resz.jpg

A nő egy szamurájkardot tart a kezében, s fejével int, hogy siessetek arra. Vallejo gondolkodás nélkül irányt változtat, hatalmas léptekkel iramodik a nő háza felé az ikrekkel a karjában. Te kissé lassabban haladsz, mivel – ahogy azt már egyszer oly bölcsen megállapítottad – öregember még mindig nem Maserati. A két kisgyerek is elbizonytalanodott a nő szamurájkardja láttán, ezért megmakacsolták magukat, és nem akarnak veled menni. Hiába unszolod őket – ebben a földi életben ember még nem győzött meg egy kétévest soha semmiről.

Az utca végében ekkor hangos pukkanással kiég egy utcai lámpa, majd sorra követi a többi mindkét oldalon. Orrfacsaró bűz csapja meg orrotokat, és megint hallod az állatias hörgést és visítást. Ösztönösen a gyerekeket vizslatod, de nem ők művelik a szagot és hangzavart sem. Viszont legalább megijednek, és hajlandóak apró lábacskáikon utánad szaladni a nő házához.

A nő nemes egyszerűséggel szájon csókolja Vallejót, mikor az elmegy mellette, s ugyanilyen szándékkal közelít hozzád is – magad is megleped azzal, hogy hátra hőkölsz. Hát tényleg megőrültél? Ebben a korban nem sűrűn csókolgatják az embert selymes leplekbe öltözött szép lányok, te meg megijedsz tőle? A nő is gyanús fog, egyik kezével megemeli az állad, és mélyen a szemedbe néz… Kővé dermedsz, mikor a homlokán koncentrálás közben kirajzolódik egy izzó, lila szem, amely egyenes rád néz – úgy érzed, egészen a vesédig lelát.

Vallejo közben letette az ikreket, és lemondóan legyint rád, majd közli a nővel, akit Keirának szólít, hogy semmi értelme annak, amit csinál, mert te nem emlékszel semmire.

– Akkor nem fog segíteni? – kérdezi Keira csalódottan.

Vallejo nem válaszol, csak vállat von, aztán hátat fordít, és elnyeli őt a ház homályos nappalija.

Keira becsukja mögötted az ajtót, megsimogatja a gyerekek fejét, kedvesen megnyugtatja őket egy-két szóval, majd hozzád fordul:

– Tényleg nem emlékszel, Padre? Keira vagyok, …

Végeredmény:

A KÖRZET KIJELÖLT FELELŐS BOSZORKÁNYA: 6

PADRE EX-FELESÉGE: 5

ISKOLAI SZAKÁCSBŐL ÁTKÉPZETT VÉDELMEZŐ: 4